Wie ben ik ? 

Pierre Bastin, energéticus, docent & Reiki meester, masseur.

Als kind hield ik ervan om mijn handen te vormen, te creëren en te herstellen. Ik herinner me de uren die ik in de werkplaats van mijn grootvader heb doorgebracht met al zijn gereedschap en die weekenden in het bos waar ik stukken hout heb gekapt en gemonteerd om mijn huisje te bouwen.


Ik begon mijn professionele leven met een achtergrond in de informatica die me leerde een context te analyseren en te begrijpen om een diagnose te stellen en passende oplossingen, verbeteringen en veranderingen voor te stellen.


Mijn eerste meer bewuste contacten met de energetische dimensie van de mens en zijn omgeving begonnen in 2002 tijdens mijn eerste kennismaking met Reiki Usui.


Voor mij was het het begin van een grote transformatie naar de opening van het hart en het ontwaken van de geest door de beoefening van Reiki en haar principes geleidelijk te integreren in mijn dagelijks leven. De praktijk, vaak gepresenteerd als een energetische genezingstechniek, heeft mij begeleid in mijn evolutie naar de spirituele dimensie van Reiki en het leven in het algemeen, wat mij veel rust en harmonie heeft gebracht.

 

 


Het was in 2016, in het licht van de ervaring van dit pad, dat ik besloot om Reiki les te geven. Ik geef les in de verschillende graden van Reiki Usui in het Frans, Nederlands en Engels en ik begeleid de studenten in hun praktijk door hen avonden van uitwisseling en ontmoeting aan te bieden om hen te ontmoeten en te oefenen wat ze hebben geleerd.


Van 2014 tot 2016 heb ik 5 weken lang getraind met Balazs Nemeth (Bali) in traditionele Thaise yogamassage (TYM), met Thierry Bienfaisant in dynamische TYM en met Yves Delattre in TYM op basis van Ayurvedische geneeskunde. Deze trainingen en praktische workshops stellen mij in staat om een complete massage aan te bieden die de energetische dimensie van Reiki combineert met de verschillende therapeutische benaderingen van TYM.


In 2015 en 2016 volgde ik de cursussen van Yang Sheng Fa of de kunst van het voeden van het leven (traditionele Chinese geneeskunde) met Marcel Delcroix acupuncturist en voorzitter van de Belgische Qi Gong Federatie.​

In 2016 heb ik mijn vaardigheden in hoofdmassage geperfectioneerd met Mei-Ling Myung-Sook. Het combineert Thaise massagetechnieken met Chinese, Japanse en Koreaanse technieken. Deze massage is zeer nuttig voor mensen die last hebben van spanningen in de schouders, nek en hoofd na het zitten, stressvol en langdurig werk voor een bureau. Vervolgens ben ik in 2017 samen met Lucie Fernandez begonnen met het bestuderen van de voetreflexologie om beter met de reflexzones in de voet te kunnen werken.

 

 

 

 

Van 2017 tot 2108 bestudeerde ik de praktijk van de energiezorg van Pierre Lessard, gebaseerd op de leer van Meester Saint Germain. Deze energiebehandelingen worden in bewuste verbinding met onze grote I AM-aanwezigheid beoefend en maken gebruik van etherische chirurgie, de energieën van de violette vlam en de Meesters van het Smaragdkristal. Ik heb mijn certificaat in november 2018 ontvangen.

 

Het is met veel plezier en enthousiasme dat ik nu de verschillende graden van Reiki leer aan mensen die Reiki willen ontdekken. Of ze het nu gebruiken als een manier van persoonlijke ontwikkeling of als een benadering om voor zichzelf en anderen te zorgen.In mijn praktijk begeleid ik de mensen die bij mij komen voor overleg met Reiki behandelingen, energiebehandelingen met behulp van etherische chirurgie en de verschillende massagebenaderingen, afhankelijk van de situatie en de wensen.

 

k kijk ernaar uit u te ontmoeten en u te helpen!

 

CONTACT OPNEMEN

FR | NL | EN